souad.laghzaoui.3

souad.laghzaoui.3

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from souad.laghzaoui.3, Health/Beauty, .

16/12/2022
15/12/2022

Je kan sinds kort op Netflix de historische dramafilm ‘Farha’ bekijken. ‘Farha’ is een coming-of-ageverhaal over een gelijknamig tienermeisje tijdens de Nakba of Palestijnse catastrofe in 1948. In dat jaar werd de Israëlische staat gesticht en werden 700.000 Palestijnen uit hun huizen verdreven om plaats te ruimen voor Joodse kolonisten. Honderden Palestijnse dorpen werden toen vernield. De Nakba luidde het begin in van de Israëlische bezetting die tot op heden voortduurt.

“Het is cruciaal voor mij om dit keerpunt in de geschiedenis uit te leggen. Voor mij vertegenwoordigt Farha Palestina en zijn lijden”, vertelde de Jordaanse regisseur Darin Sallam over haar keuze om de film te draaien. “Deze gebeurtenissen veranderden niet alleen het leven van de Palestijnen en de Arabische wereld, maar ook de wereld in zijn globaliteit.” De film is dus gebaseerd op waargebeurde feiten en wordt de Oscarinzending van Jordanië.

Uit Israëlische hoek komt veel kritiek op de film. Extreemrechtse Israëli’s zetten een anti-'Farha'-campagne op en noemen de film antisemitisch. Avigdor Lieberman, de huidige extreemrechtse Israëlische minister van Financiën vindt het “gek dat Netflix besloot een film te streamen waarvan het doel is om mensen tegen de Israëlische soldaten op te zetten.” Het streamingplatform geeft echter niet toe aan de kritiek en blijft de film aanbieden.

Verpleegkundige Carine uit Rekkem studeert op haar 52e af als huisarts en start eigen praktijk 12/12/2022

Verpleegkundige Carine uit Rekkem studeert op haar 52e af als huisarts en start eigen praktijk Carine Vanneste uit Rekkem heeft op haar 52e het diploma Geneeskunde op zak en start nu als huisarts.

20/11/2022

Dieet-tip-diabetes type 1- patiênt:

Gezonde voeding en goede spreiding van de koolhydraatbronnen.

Dieet-tip-diabetes type 2- patiênt:

Bijvoorkeur geen zuivelproducten, wel mager vlees en vette vis,omdat ze onverzadigde vetzuren bevatten; ze zijn goed tegen atherosclerose(slagaderverkalking).
Orgaanvlees:100g per 2 weken.
Eieren: 2 eieren per week want eigeel bevat slechte cholesterol.

Website