Aizad Ainuddin Page's

Aizad Ainuddin Page's

Share

AiZaD AiNuDDiN PaGe'S

10/03/2022
03/02/2022

Al Quran Surah At – Talaq ayat 2-3 :

وَمَن يَتَّقِ ٱللَّهَ يَجۡعَل لَّهُ ۥ مَخۡرَجً۬ا (٢) وَيَرۡزُقۡهُ مِنۡ حَيۡثُ لَا يَحۡتَسِبُ‌ۚ وَمَن يَتَوَكَّلۡ عَلَى ٱللَّهِ فَهُوَ حَسۡبُهُ ۥۤ‌ۚ إِنَّ ٱللَّهَ بَـٰلِغُ أَمۡرِهِۦ‌ۚ قَدۡ جَعَلَ ٱللَّهُ لِكُلِّ شَىۡءٍ۬ قَدۡرً۬ا (٣)

“Wa mayyattaqillaa ha yaj-‘al lahuu makhraja – wa yarzuqhu min haitsu laa yahtasib – wa mayyatawakkal ‘a- lallaahi fahuwa hasbuh – innallaaha baalighu amrihi – qad ja ‘a lallaahu li kulli syai in-qadra

Ertinya: Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar. Dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang (dikehendaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.
(Ath Thalaaq: 2-3)

02/02/2022

Selamat datang 1 Rejab. Malam ni antara malam mustajab doa. Moga2 segala doa kita dimakbulkan Allah.

Aamiin Ya Mujeeb

Antara doa yg elok untuk dibaca:-

Doa Meminta berkah

اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِي رَجَبَ وَشَعْبَانَ، وَبَلِّغنَا رَمَضَانَ

Allahumma barik lana fi rajaba wasya'bana waballighna ramadhana.

Ertinya: Ya Allah berkatilah kami pada bulan Rajab dan Syaaban dan pertemukanlah kami dengan bulan Ramadhan.

Dibulan yg mulia ini, mari kita banyakkan beristighafar, berpuasa dan bersedekah, berzikir, baca Al Quran dan melipatgandakan segala amalan kita.

Apakata kita bangun sebelum subuh dan gunakan masa ini untuk berdamping dgn Allah SWT.

JOM KITA...

21/12/2021

*السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّه وَبَرَكَاتُهُ*

Salam Sejahtera,

Jom kita berdoa 🤲🤲🤲,

*YA ALLAH.!!*
*Kami bersyukur masih lagi diberi peluang untuk menikmati kehidupan yang sementara ini.

Ya ALLAH...
Rezeki kan kami dapat beribadah, beramal Soleh dengan hati yang tulus ikhlas mengharap Keredhaan Mu ALLAH dan menanti akhirat untuk di hisab segala Amalan kami.

Ya ALLAH...
Kurniakan kami kerahmatan dan keberkatan sepanjang hayat kami. Kami merayu dan memohon pada Mu agar
Ampuni la dosa2 besar dan kecil kami, ibubapa, mertua, nenek moyang, anak2 kami, saudara2, guru2, jiran2, sahabat dan seluruh umat islam.

Ya ALLAH...
Dengan Kebesaran dan Kekuasaan Mu kami merayu agar angkat la musibah Covid 19 ini. Jangan jadi kan kami hamba2 Mu yang lalai dan leka dengan keduniaan. Kurniakan kami keluarga yang sakinah anak2 yang Soleh dan Solehah... yang mendoakan kami nanti.

Ya ALLAH...
Jadikan kami hamba yang bersyukur dan sentiasa memohon taubat kepada Mu.

Ya ALLAH...
Terima la taubat kami yang banyak melakukan dosa terhadap Mu.

Ya ALLAH...
Kurniakan kami Syurga Mu dengan Rahmat dan Kasih sayang Mu tanpa hisab. Selamat kan kami keluarga dari siksa kubur, hura hara dimasyar dan azab siksa Neraka Mu...yang x terperi sakitnya..🤲😢

*آَمِيّـٍـِـنْ... آَمِيّـٍـِـنْ يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِن*

14/12/2021

"Hati menjadi resah dan gelisah ketika kita terbiasa berandai-andai dalam mempersoalkan tentang kehidupan."

12/12/2021

Setiap apa yg Allah tentukan utk kita, bersangka baiklah..

Kerana benda tu mesti baik utk kita..
InshaAllah 🤲🤲🤲

❤️Salam Tahajjud & Salam Subuh❤️

12/12/2021

Jangan anggap solat satu BEBAN, kerana hakikatnya solat meringankan BEBAN...

08/06/2021

..Siapa saja yang berdebat hanya untuk cari menang, maka ia tidak diberi taufik dan tidak mendapatkan keberkahan ilmu. Adapun yang berdebat (berdiskusi) kerana ingin meraih ilmu dan ingin meraih kebenaran serta menyanggah kebatilan, maka itulah yang diperintahkan.

Hal ini disebutkan dalam ayat, “Serulah (manusia) kepada jalan Rabb-mu dengan hikmah dan pelajaran yang baik dan bantahlah mereka dengan cara yang baik.” (QS. An-Nahl: 125)

Moga kita dilindungi dan diperlihara Allah SWT, Wallahuaklam

Copynpaste

30/03/2021

Want your business to be the top-listed Beauty Salon in Bukit Mertajam?
Click here to claim your Sponsored Listing.

Telephone

Address


Bukit Mertajam