Produk Kesihatan Diri

Produk Kesihatan Diri

Share

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Produk Kesihatan Diri, Health/Beauty, Jalan kubang kerian, Kubang Kerian.

Magic Blue
- Premium Natural Deodorant Magicblue
- Premium Natural Shower Gel Magicblue
- Premium Natural Pomade Magicblue
- Minyak Angin Bidara Aromaterapi
- Face Cleanser Magicblue
- Habbatussauda Magicblue

09/11/2021

๐—›๐—”๐—•๐—•๐—”๐—ง๐—จ๐—ฆ๐—ฆ๐—”๐—จ๐——๐—” ๐—ฆ๐—”๐—ก๐—š๐—”๐—ง ๐— ๐—จ๐—๐—”๐—ฅ๐—”๐—• ๐—จ๐—ก๐—ง๐—จ๐—ž ๐— ๐—˜๐—ก๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—ž๐—”๐—ก ๐—ฆ๐—œ๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—  ๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—ง๐—”๐—›๐—”๐—ก๐—”๐—ก ๐——๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐—ฆ๐—œ๐—›๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐—•๐—”๐——๐—”๐—ก
Tidak dinafikan lagi khasiat habbatussauda sejak zaman-berzaman sebagaimana sabda Nabi SAW
ุฅูู†ู‘ูŽ ู‡ูŽุฐูู‡ู ุงู„ุญูŽุจู‘ูŽุฉูŽ ุงู„ุณู‘ูŽูˆู’ุฏูŽุงุกูŽ ุดูููŽุงุกูŒ ู…ูู†ู’ ูƒูู„ู‘ู ุฏูŽุงุกูุŒ ุฅูู„ู‘ูŽุง ู…ูู†ูŽ ุงู„ุณู‘ูŽุงู…ูุŒ ู‚ูู„ู’ุชู: ูˆูŽู…ูŽุง ุงู„ุณู‘ูŽุงู…ูุŸ ู‚ูŽุงู„ูŽ: ุงู„ู…ูŽูˆู’ุชู
Maksudnya: "Sesungguhnya Habbatussaudaโ€™ adalah penawar bagi segala penyakit, melainkan al-Saam. Aku bertanya: Apakah al-Saam itu? Baginda SAW menjawab: โ€œKematianโ€. [Riwayat al-Bukhari (5687)]
http://www.wasap.my/601119622910/Combo+Habbatussauda
๐๐€๐†๐€๐ˆ๐Œ๐€๐๐€ ๐‡๐€๐๐๐€๐“๐”๐’ ๐’๐€๐”๐ƒ๐€ ๐๐„๐‘๐…๐”๐๐†๐’๐ˆ ๐Œ๐„๐Œ๐๐€๐๐“๐”
๐Œ๐„๐‘๐€๐–๐€๐“ ๐Š๐„๐๐€๐๐˜๐€๐Š๐Š๐€๐ ๐๐„๐๐˜๐€๐Š๐ˆ๐“

1) Meningkatkan sistem pertahanan badan semulajadi yang sedia ada dalam tubuh daripada serangan penyakit.
2) Mengandungi hormon yang lengkap untuk menambah kecergasan mental, tenaga dalaman dan pelbagai aktiviti.
3) Melancar perjalanan darah dan ini membantu ke arah penyembuhan semulajadi.
4) Kandungan nigellon yang terdapat didalamnya terbaik dan paling berkesan untuk merawat masalah kesukaran bernafas, lelah dan radang.
5) Membantu menguat kembali fungsi-fungsi buah pinggang, hempedu, hati, jantung dan bahagian-bahgian lain dalam tubuh seperti sediakala. Oleh itu, insya-Allah ia boleh membantu pesakit kencing manis, gout, jantung dan sebagainya.
6) Membekal sel-sel yang diperlukan untuk menambah keupayaan tubuh, menyingkirkan tumor/ketumbuhan yang mengakibatkan barah.
7) Membersihkan perut, menyingkirkan angin, kahak dan pelbagai tindak balas berlaku semasa rawatan. Namun ia tidak meninggalkan sebarang kesan sampingan dan selamat digunakan.
Untuk info lanjut sila hubungi kami dengan klik link wasap ini๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
http://www.wasap.my/601119622910/Combo+Habbatussauda
http://www.wasap.my/601119622910/Combo+Habbatussauda
http://www.wasap.my/601119622910/Combo+Habbatussauda
BELI 2 BOTOL RM50 FREE POSTAGE!!
BELI 2 BOTOL RM50 FREE POSTAGE!!
BELI 2 BOTOL RM50 FREE POSTAGE!!
BELI 2 BOTOL RM50 FREE POSTAGE!!
[Kesan Positif Seawal 3 Hari]
โœ…Rm25 semenanjung
โœ…Rm30 sabah sarawak
โœ… LULUS KKM
โœ… MAL20126117TC

17/08/2021

๐—ก๐—”๐—ง๐—จ๐—ฅ๐—”๐—Ÿ ๐—ฃ๐—ข๐— ๐—”๐——๐—˜ ๐— ๐—”๐—š๐—œ๐—–๐—•๐—Ÿ๐—จ๐—˜ ๐—ฆ๐—”๐—ก๐—š๐—”๐—ง ๐— ๐—จ๐—๐—”๐—ฅ๐—”๐—• ๐—จ๐—ก๐—ง๐—จ๐—ž ๐— ๐—˜๐—ก๐—–๐—˜๐—š๐—”๐—› ๐—ฅ๐—”๐— ๐—•๐—จ๐—ง ๐——๐—”๐—ฅ๐—œ๐—ฃ๐—”๐——๐—” ๐—š๐—จ๐—š๐—จ๐—ฅ ๐——๐—”๐—ก ๐— ๐—”๐— ๐—ฃ๐—จ ๐— ๐—˜๐—ก๐—ฌ๐—œ๐—›๐—”๐—ง๐—ž๐—”๐—ก ๐—ž๐—จ๐—Ÿ๐—œ๐—ง ๐—ž๐—˜๐—ฃ๐—”๐—Ÿ๐—”.

Nak rawat masalah rambut bukan hanya pemilihan syampu sahaja yang perlu dijaga rapi.

Anda perlulah menggunakan pomade yang sesuai supaya dapat membantu menyihatkan kulit kepala dan akar rambut ๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ’ผ๐Ÿง‘โ€๐Ÿ’ผ

Anda boleh mencuba produk keluaran MUSLIM terkini yang mendapat tempat di serata Malaysia ๐Ÿ‘๐Ÿป

Untuk info lanjut sila hubungi kami dengan klik link wasap ini๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

http://www.wasap.my/601119622910/Natural+Pomade

๐Ÿ’ฌPelanggan MagicBlue : "Dulu saya tak boleh pakai minyak rambut, pomade atau seumpamanya, kepala saya akan pening".
๐Ÿ’ฌPelanggan MagicBlue : "Saya ni banyak kelemumur dan gatal kepala ya amat, alhamdulillah lepas guna pomade ni, masalah tu dah takde"
๐Ÿ’ฌPelanggan MagicBlue : "Pomade ni dia macam meresap ke dalam kepala dan masalah kegatalan mampu hilang dengan mudah"
๐Ÿ’ฌPelanggan MagicBlue : "Memang sesuai sangat-sangat untuk seisi keluarga, bukan saya sahaja yang menggunakan pomade ni, isteri dan anak-anak pon selesa untuk pakai"
Fungsi Utama :
โœ…. Lepas pakai, rambut hitam berkilat dan kemas.
โœ…. Gatal kepala mampu hilang dengan mudah.
โœ…. Kelemumur juga akan tiada.
โœ…. Menghilangkan masalah kepala dengan mudah.
โœ…. Mencegah rambut daripada beruban.
โœ…. Membantu melebatkan rambut.
โœ…. Rambut menjadi lebih sihat.
โœ…. Manfaat bahan semulajadi ini juga bertindak "membantu melebatkan rambut, menjadikan rambut hitam bersinar dan dapat membantu menghilangkan kelemumur".
Rahsianya saya pakai NATURAL POMADE MAGIBLUE yang diperbuat daripada bahan utama MADU & EKSTRAK BUNGA TANJUNG.
๐Ÿ“ŒHarga serendah ๐—ฅ๐—  ๐Ÿฎ๐Ÿต.๐Ÿฌ๐Ÿฌ untuk semenanjung malaysia

๐Ÿ“ŒSatu botol boleh share dengan isteri dan anak-anak

๐Ÿ“ŒSesuai untuk semua peringkat umur (lelaki & wanita)

๐Ÿ“ŒKaedah yang digunakan hanyalah Banking dan Transfer sahaja
Untuk info lanjut sila hubungi kami dengan klik link wasap ini dan dapatkan FREE POSTAGE๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

http://www.wasap.my/601119622910/Natural+Pomade

http://www.wasap.my/601119622910/Natural+Pomade

http://www.wasap.my/601119622910/Natural+Pomade

02/08/2021

๐—•๐—”๐—š๐—”๐—œ๐— ๐—”๐—ก๐—” ๐—›๐—”๐—•๐—•๐—”๐—ง๐—จ๐—ฆ๐—ฆ๐—”๐—จ๐——๐—” ๐—š๐—”๐—š๐—”๐—Ÿ๐—ž๐—”๐—ก ๐Ÿฑ ๐—ฃ๐—˜๐—ก๐—ฌ๐—”๐—ž๐—œ๐—ง ๐—•๐—”๐—›๐—”๐—ฌ๐—” ๐— ๐—˜๐—ก๐—ฌ๐—˜๐—ฅ๐—”๐—ก๐—š ๐—”๐—ก๐——๐—”
Habbatussauda kaya dengan vitamin A,B complex,C,D,E dan zat Calsium, Iron, mangnisium dan zinc dan banyak lagi bahan aktif lain secara semulajadi yang baik untuk kesihatan.
๐Ÿ‘‰ http://www.wasap.my/601119622910/Combo+Habbatussauda
๐Š๐„๐๐‚๐ˆ๐๐† ๐Œ๐€๐๐ˆ๐’- Habbattussauda mengandungi ๐•๐ข๐ญ๐š๐ฆ๐ข๐ง ๐๐Ÿ (thiamine) membantu pesakit yang mengidap pesakit kencing manis membantu fungsi sel saraf dengan betul dan dapat membantu mengurangkan kerosakan saraf.
๐ƒ๐€๐‘๐€๐‡ ๐“๐ˆ๐๐†๐†๐ˆ- Habbatussauda mengandungi ๐Œ๐š๐ ๐ง๐ข๐ฌ๐ข๐ฎ๐ฆ membantu mengurangkan tekanan darah dengan meningkatkan pengeluaran oksida nitrat molekul isyarat yang membantu melonggarkan saluran darah
๐Š๐Ž๐‹๐„๐’๐“๐‘๐Ž๐‹- Habbatussauda mengandungi ๐•๐ข๐ญ๐š๐ฆ๐ข๐ง ๐๐Ÿ‘ (Niacin) memberi manfaat dengan meningkatkan kadar kolesterol baik dan mengurangkan Trigliserida, lemak lain yang dapat menyumbat arteri.
๐€๐’๐Œ๐€- Habbatusauda mengandungi ๐•๐ข๐ญ๐š๐ฆ๐ข๐ง ๐‚,๐„ dan ๐Œ๐š๐ ๐ง๐ข๐ฌ๐ข๐ฎ๐ฆ yang bersifat antiasthmatic dan spasmolytic. Ia menyebabkan kelonggaran saluran pernafasan individu dan mengurangkan keradangan sehingga meningkatkan pernafasan. habbatussauda dapat membantu mengurangkan asma
๐‘๐„๐’๐ƒ๐”๐๐† -Habbatussauda mengandungi ๐•๐ข๐ญ๐š๐ฆ๐ข๐ง ๐ƒ yang menunjukkan peningkatan yang ketara dalam gejala Rhinosinusitis kronik terutamanya gangguan bau, Vitamin D boleh digunakan sebagai rawatan tambahan untuk Chronic Rhino sinusitis.
โœ…Rm25 semenanjung
โœ…Rm30 sabah sarawak
[Kesan Positif Seawal 3 Hari]
Kami hanya menggunakan kaedah transfer atau online banking sahaja dan kami tidak menggunakan kaedah Cash On Delivery (COD)
- Harap Maklum -
Untuk info lanjut klik link ni ye

http://www.wasap.my/601119622910/Combo+Habbatussauda

http://www.wasap.my/601119622910/Combo+Habbatussauda

http://www.wasap.my/601119622910/Combo+Habbatussauda

Photos from Produk Kesihatan Diri's post 24/07/2021

Sekarang macamยฒ virus demam sebagainya kat negara kita ni... Amalkan habatussauda setiap hari. InsyaAllah.

Habbatus Sauda atau nama saintifiknya Nigella Sativa umumnya sudah diketahui ramai sebagai bijirin yang mampu membantu merawat pelbagai jenis penyakit.

Habbatus Sauda kaya dengan mineral, karbohidrat dan lemak yang bagus untuk kesihatan. Kandungan zatnya adalah karbohidrat sebanyak 38%, protein (21%) dan asid lemak (35-38%) dan mineral lain (6%).

Mineral lain termasuklah thiamin, niasin, kalsium, folasin, zink dan fosforus. Asid lemak terdiri daripada asid lemak tepu dan tidak tepu yang baik untuk kesihatan dan sistem keimunan badan.

Kehebatan jintan hitam ini sudah diakui sejak zaman-berzaman.

=======

Professor G. Rietmuller
โ€“ Bahan ekstrak habbatus Sauda menunjukkan kesan amat positif terhadap sistem immunisasi badan dan boleh digunakan sebagai โ€œbio-regulatorโ€™. (Professor G. Rietmuller, Director of Institute of Immunology, University of Munich, Germany)

http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA

18/07/2021

๐—›๐—”๐—•๐—•๐—”๐—ง๐—จ๐—ฆ๐—ฆ๐—”๐—จ๐——๐—” ๐—ฆ๐—”๐—ก๐—š๐—”๐—ง ๐— ๐—จ๐—๐—”๐—ฅ๐—”๐—• ๐—จ๐—ก๐—ง๐—จ๐—ž ๐— ๐—˜๐—ก๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—ž๐—”๐—ก ๐—ฆ๐—œ๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—  ๐—œ๐— ๐—จ๐—ก๐—œ๐—ฆ๐—”๐—ฆ๐—œ ๐——๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐—ฆ๐—œ๐—›๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐—•๐—”๐——๐—”๐—ก
Jika anda sering sakit kerongkong, batuk atau pedih ketika bernafas, berkemungkinan saluran pernafasan anda sedang dijangkiti virus atau bakteria.
Nasihat saya amallah makanan sunnah ini iaitu habbatussauda kerana telah banyak kajian bahawa habbatussauda mampu merawat dan melegakan salur pernafasan.
Untuk info lanjut sila hubungi kami dengan klik link wasap ini๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA

๐Ÿ’ฌIbnu Qayyim : berupaya memulihkan penyakit seperti , "bronchitis", masalah perut, kecacingan, masalah kulit seperti , sakit dan haid, menambah susu badan wanita (Buku Ibnu Qayyim "Medicine of the Prophet")
๐Ÿ’ฌDr Ahmad El-Qadi : mendapati mempertingkatkan daya tahan sakit #(immune system).
๐Ÿ’ฌProfessor G. Rietmuller : Bahan ekstrak Habbatussauda menunjukkan kesan amat positif terhadap sistem badan dan boleh digunakan sebagai "bio-regulator'. (Director of Institute Immunology, University of Munich, Germany)
Fungsi Utama:
โœ…Membersihkan saluran pernafasan dari kuman dan bakteria.
โœ…Menguatkan organ-organ penting
โœ…Melindungi paru paru
โœ…Melegakan radang
โœ…Melawan bakteria
โœ…Melegakan hidung sensitif dan tersumbat
โœ…Membantu alahan berkaitan pernafasan
Habbatus Sauda juga sesuai untuk:
๐Ÿ‘Menggalakkan rembesan Insulin.
๐Ÿ‘Melancarkan peredaran darah.
๐Ÿ‘Melegakan allergik habuk.
๐Ÿ‘Menghentikan 'inflammations' .
๐Ÿ‘Mengurangkan kesakitan dan bengkak.
๐Ÿ‘Meningkatkan penghasilan 'interferon' dan mempertahankan sel-sel biasa terhadap kesan kemusnahan sel oleh virus.
๐Ÿ‘Meningkatkan bilangan antibodi yang menghasilkan "B cells".
โœ…Rm25 semenanjung
โœ…Rm30 sabah sarawak
[Kesan Positif Seawal 3 Hari]
Untuk info lanjut sila hubungi kami dengan klik link wasap ini๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA
http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA
http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA

12/07/2021

๐—›๐—”๐—•๐—•๐—”๐—ง๐—จ๐—ฆ๐—ฆ๐—”๐—จ๐——๐—” ๐—ฆ๐—”๐—ก๐—š๐—”๐—ง ๐— ๐—จ๐—๐—”๐—ฅ๐—”๐—• ๐—จ๐—ก๐—ง๐—จ๐—ž ๐— ๐—˜๐—ก๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—ž๐—”๐—ก ๐—ฆ๐—œ๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—  ๐—œ๐— ๐—จ๐—ก๐—œ๐—ฆ๐—”๐—ฆ๐—œ ๐——๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐—ฆ๐—œ๐—›๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐—•๐—”๐——๐—”๐—ก
Jika anda sering sakit kerongkong, batuk atau pedih ketika bernafas, berkemungkinan saluran pernafasan anda sedang dijangkiti virus atau bakteria.
Nasihat saya amallah makanan sunnah ini iaitu habbatussauda kerana telah banyak kajian bahawa habbatussauda mampu merawat dan melegakan salur pernafasan.
๐Ÿ’ฌIbnu Qayyim : berupaya memulihkan penyakit seperti , "bronchitis", masalah perut, kecacingan, masalah kulit seperti , sakit dan haid, menambah susu badan wanita (Buku Ibnu Qayyim "Medicine of the Prophet")
๐Ÿ’ฌDr Ahmad El-Qadi : mendapati mempertingkatkan daya tahan sakit #(immune system).
๐Ÿ’ฌProfessor G. Rietmuller : Bahan ekstrak Habbatussauda menunjukkan kesan amat positif terhadap sistem badan dan boleh digunakan sebagai "bio-regulator'. (Director of Institute Immunology, University of Munich, Germany)
Fungsi Utama:
โœ…Membersihkan saluran pernafasan dari kuman dan bakteria.
โœ…Menguatkan organ-organ penting
โœ…Melindungi paru paru
โœ…Melegakan radang
โœ…Melawan bakteria
โœ…Melegakan hidung sensitif dan tersumbat
โœ…Membantu alahan berkaitan pernafasan
Habbatus Sauda juga sesuai untuk:
๐Ÿ‘Menggalakkan rembesan Insulin.
๐Ÿ‘Melancarkan peredaran darah.
๐Ÿ‘Melegakan allergik habuk.
๐Ÿ‘Menghentikan 'inflammations' .
๐Ÿ‘Mengurangkan kesakitan dan bengkak.
๐Ÿ‘Meningkatkan penghasilan 'interferon' dan mempertahankan sel-sel biasa terhadap kesan kemusnahan sel oleh virus.
๐Ÿ‘Meningkatkan bilangan antibodi yang menghasilkan "B cells".
โœ…Rm25 semenanjung
โœ…Rm30 sabah sarawak
[Kesan Positif Seawal 3 Hari]
Untuk info lanjut sila hubungi kami dengan klik link wasap ini๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA
http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA
http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA

10/07/2021

"Sejak tahun 1959, lebih dari 200 kajian dihasilkan oleh universiti di peringkat antarabangsa dan artikel yang dikeluarkan oleh berbagai journal perubatan telah menunjukkan penemuan yang baik bagi menyokong khasiat tradisional "
Ibnu Sina : merangsang tenaga dan membantu memulihkan kepenatan dan semangat. (Buku Ibnu Sina "Canon of Medicines")
Ibnu Qayyim : berupaya memulihkan penyakit seperti , "bronchitis", masalah perut, kecacingan, masalah kulit seperti , sakit dan haid, menambah susu badan wanita (Buku Ibnu Qayyim "Medicine of the Prophet")
Dr Ahmad El-Qadi : mendapati mempertingkatkan daya tahan sakit #(immune system).
Dr. Peter Schleicher, seorang pakar (immunologist) di Munich mendapati Habbatus Sauda berjaya menyembuhkan seramai 420 daripada 600 orang sukarelawan pesakit allergik. Kebanyakan pesakit-pesakit ini mengidap allergik terhadap 'pollen' dan habuk, dan saraf kulit, pesakit lelah dan pesakit-pesakit yang pada amnya mempunyai daya tahan yang lemah terhadap
jangkitan. (Nota: Dr. Peter Schleicher telah dipilih sebagai ahli paling muda di World Academy of Scientist)
Fungsi Utama:
โœ…Membersihkan saluran pernafasan dari kuman dan bakteria.
โœ…Menguatkan organ-organ penting
โœ…Melindungi paru paru
โœ…Melegakan radang
โœ…Melawan bakteria
โœ…Melegakan hidung sensitif dan tersumbat
โœ…Membantu alahan berkaitan pernafasan
Habbatus Sauda juga sesuai untuk:
๐Ÿ‘Menggalakkan rembesan Insulin.
๐Ÿ‘Melancarkan peredaran darah.
๐Ÿ‘Melegakan allergik habuk.
๐Ÿ‘Menghentikan 'inflammations' .
๐Ÿ‘Mengurangkan kesakitan dan bengkak.
๐Ÿ‘Meningkatkan penghasilan 'interferon' dan mempertahankan sel-sel biasa terhadap kesan kemusnahan sel oleh virus.
๐Ÿ‘Meningkatkan bilangan antibodi yang menghasilkan "B cells".
๐Ÿ“Œ 1 Botol (60 kapsul)
๐Ÿ“Œ Harga SM = RM25/ SS = RM30
โœ… LULUS KKM
โœ… MAL20126117TC
Untuk info lanjut sila KLIK LINK ini :
http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA
http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA
http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA

10/07/2021

*KAJIAN DEMI KAJIAN DILAKUKAN KEATAS (BLACK SEED)*
Dari Abu Salamah dari Abu Hurairah bahawa Rasulullah SAW bersabda:
"Tetaplah kamu dengan Al-habbatus Sauda ini kerana sesungguhnya padanya terdapat ubat segala penyakit kecuali As-Sam(maut)" (Riwayat Bukhari dan Muslim)
"Sejak tahun 1959, lebih dari 200 kajian dihasilkan oleh universiti di peringkat antarabangsa dan artikel yang dikeluarkan oleh berbagai journal perubatan telah menunjukkan penemuan yang baik bagi menyokong khasiat tradisional "
Ibnu Sina : merangsang tenaga dan membantu memulihkan kepenatan dan semangat. (Buku Ibnu Sina "Canon of Medicines")
Ibnu Qayyim : berupaya memulihkan penyakit seperti , "bronchitis", masalah perut, kecacingan, masalah kulit seperti , sakit dan haid, menambah susu badan wanita (Buku Ibnu Qayyim "Medicine of the Prophet")
Dr Ahmad El-Qadi : mendapati mempertingkatkan daya tahan sakit #(immune system).
Professor G. Rietmuller : Bahan ekstrak Habbatussauda menunjukkan kesan amat positif terhadap sistem badan dan boleh digunakan sebagai "bio-regulator'. (Director of Institute Immunology, University of Munich, Germany)
Dr. Ahmad El-Qadi (Islamabad, Pakistan) & Dr. Usama Qandil (Florida, USA) : mendapati pengambilan Habbatussauda sebanyak dua kali sehari mempunyai kesan peningkatan yang mengagumkan terhadap fungsi imunisasi badan. Penemuan ini dianggap penting untuk memungkinkan penggunaan Habbatus Sauda sebagai bahan peningkatan imunisasi semula jadi badan untuk rawatan dan penyakit-penyakit yang lain berkaitan kekurangan imunisasi badan.
๐Ÿ“Œ 1 Botol (60 kapsul)
๐Ÿ“Œ Harga RM25 semenanjung
๐Ÿ“ŒRM30 Sabah Sarawak
โœ… LULUS KKM
โœ… MAL20126117TC
Untuk info lanjut sila KLIK LINK ini :
http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA
http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA

10/07/2021

๐— ๐—˜๐—ก๐—š๐—”๐—ก๐——๐—จ๐—ก๐—š๐—œ ๐—Ÿ๐—˜๐—•๐—œ๐—› ๐Ÿญ๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐—•๐—”๐—›๐—”๐—ก ๐—”๐—ž๐—ง๐—œ๐—™ ๐—ฃ๐—˜๐—ก๐—ฌ๐—˜๐— ๐—•๐—จ๐—›
Saintis / pakar telah berjaya mengkaji 63 bahan aktif, selebihnya masih dalam kajian ketika ini. Dan didedahkan secara jelas 47 bahan aktif penyembuh yang sangat-sangat berguna untuk tubuh badan kita.

antaranya:
1. Linoleic acid (Asid Lemak)
2. Iron
Bahan-bahan aktif ini mampu membantu merawat menstabilkan hormon dan pusingan haid bagi wanita yang bermasalah.

Herba ini telah diguna pakai sejak beribu tahun lamanya terutama di Mesir.
Ahli Arkilogi pernah menjumpai botol Habbatussauda di sebelah mumia yang berumur ribuan tahun, ia menunjukkan bahawa herba ini sememangnya telah terbukti diamalkan sejak zaman berzaman.
Sangat rugi siapa yang tidak pernah mencuba dan mengamalkan Habbatussauda ini.
๐—›๐—ฎ๐—ฑ๐—ถ๐˜€ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ฑ๐—ถ๐—ฟ๐—ถ๐˜„๐—ฎ๐˜†๐—ฎ๐˜๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ต โ€˜๐—”๐—ถ๐˜€๐—ต๐—ฎ๐—ต ๐—ฅ.๐—”,
ุฅูู†ู‘ูŽ ู‡ูŽุฐูู‡ู ุงู„ุญูŽุจู‘ูŽุฉูŽ ุงู„ุณู‘ูŽูˆู’ุฏูŽุงุกูŽ ุดูููŽุงุกูŒ ู…ูู†ู’ ูƒูู„ู‘ู ุฏูŽุงุกูุŒ ุฅูู„ู‘ูŽุง ู…ูู†ูŽ ุงู„ุณู‘ูŽุงู…ูุŒ ู‚ูู„ู’ุชู: ูˆูŽู…ูŽุง ุงู„ุณู‘ูŽุงู…ูุŸ ู‚ูŽุงู„ูŽ: ุงู„ู…ูŽูˆู’ุชู
๐— ๐—ฎ๐—ธ๐˜€๐˜‚๐—ฑ๐—ป๐˜†๐—ฎ: ๐—ฆ๐—ฒ๐˜€๐˜‚๐—ป๐—ด๐—ด๐˜‚๐—ต๐—ป๐˜†๐—ฎ ๐—›๐—ฎ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฎ๐˜๐˜‚๐˜€๐˜€๐—ฎ๐˜‚๐—ฑ๐—ฎโ€™ ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐˜„๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ด๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐—ด๐—ฎ๐—น๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐˜†๐—ฎ๐—ธ๐—ถ๐˜, ๐—บ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ถ๐—ป๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฎ๐—น-๐—ฆ๐—ฎ๐—ฎ๐—บ. ๐—”๐—ธ๐˜‚ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฎ๐—ป๐˜†๐—ฎ: ๐—”๐—ฝ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ต ๐—ฎ๐—น-๐—ฆ๐—ฎ๐—ฎ๐—บ ๐—ถ๐˜๐˜‚? ๐—•๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฆ๐—”๐—ช ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ท๐—ฎ๐˜„๐—ฎ๐—ฏ: โ€œ๐—ž๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฎ๐—ปโ€. [๐—ฅ๐—ถ๐˜„๐—ฎ๐˜†๐—ฎ๐˜ ๐—ฎ๐—น-๐—•๐˜‚๐—ธ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ (๐Ÿฑ๐Ÿฒ๐Ÿด๐Ÿณ)]
"KKM : MAL20126117TC"
๐Ÿ“ŒSesuai untuk Lelaki & Perempuan
๐Ÿ“Œ Harga SM = RM25/ SS = RM30
๐Ÿ“ฆ ๐™๐™๐™€๐™€ ๐™‹๐™Š๐™Ž๐™๐˜ผ๐™‚๐™€ ๐™ˆ๐™๐™Ž๐™„๐™ˆ ๐™‹๐™†๐™‹ ๐™„๐™‰๐™„
๐™๐™‰๐™๐™๐™† ๐™„๐™‰๐™๐™Š ๐™‡๐˜ผ๐™‰๐™…๐™๐™ & ๐™‹๐™€๐™ˆ๐˜ฝ๐™€๐™‡๐™„๐˜ผ๐™‰ ๐™จ๐™ž๐™ก๐™– ๐™ ๐™ก๐™ž๐™ 
http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA
http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA
http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA

10/07/2021

๐—›๐—”๐—•๐—•๐—”๐—ง๐—จ๐—ฆ๐—ฆ๐—”๐—จ๐——๐—” ๐—š๐—ฅ๐—˜๐—— ๐—” ๐——๐—œ-๐—œ๐— ๐—ฃ๐—ข๐—ฅ๐—ง ๐——๐—”๐—ฅ๐—œ ๐— ๐—˜๐—ฆ๐—œ๐—ฅ (๐—ฅ๐—บ๐Ÿฎ๐Ÿฑ ๐˜€๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐˜๐—ผ๐—น ๐Ÿฒ๐Ÿฌ ๐—ธ๐—ฎ๐—ฝ๐˜€๐˜‚๐—น)
Herba ini telah diguna pakai sejak beribu tahun lama terutama di Mesir.
Ahli Arkilogi pernah menjumpai botol Habbatussauda di sisi mumia yang berumur ribuan tahun, ia menunjukkan bahawa herba ini sememangnya telah terbukti diamalkan sejak zaman berzaman.
Sangat rugi siapa yang tidak pernah mencuba dan mengamalkan Habbatussauda ini.
๐—›๐—ฎ๐—ฑ๐—ถ๐˜€ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ฑ๐—ถ๐—ฟ๐—ถ๐˜„๐—ฎ๐˜†๐—ฎ๐˜๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ต โ€˜๐—”๐—ถ๐˜€๐—ต๐—ฎ๐—ต ๐—ฅ.๐—”,
ุฅูู†ู‘ูŽ ู‡ูŽุฐูู‡ู ุงู„ุญูŽุจู‘ูŽุฉูŽ ุงู„ุณู‘ูŽูˆู’ุฏูŽุงุกูŽ ุดูููŽุงุกูŒ ู…ูู†ู’ ูƒูู„ู‘ู ุฏูŽุงุกูุŒ ุฅูู„ู‘ูŽุง ู…ูู†ูŽ ุงู„ุณู‘ูŽุงู…ูุŒ ู‚ูู„ู’ุชู: ูˆูŽู…ูŽุง ุงู„ุณู‘ูŽุงู…ูุŸ ู‚ูŽุงู„ูŽ: ุงู„ู…ูŽูˆู’ุชู
๐— ๐—ฎ๐—ธ๐˜€๐˜‚๐—ฑ๐—ป๐˜†๐—ฎ: ๐—ฆ๐—ฒ๐˜€๐˜‚๐—ป๐—ด๐—ด๐˜‚๐—ต๐—ป๐˜†๐—ฎ ๐—›๐—ฎ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฎ๐˜๐˜‚๐˜€๐˜€๐—ฎ๐˜‚๐—ฑ๐—ฎโ€™ ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐˜„๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ด๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐—ด๐—ฎ๐—น๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐˜†๐—ฎ๐—ธ๐—ถ๐˜, ๐—บ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ถ๐—ป๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฎ๐—น-๐—ฆ๐—ฎ๐—ฎ๐—บ. ๐—”๐—ธ๐˜‚ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฎ๐—ป๐˜†๐—ฎ: ๐—”๐—ฝ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ต ๐—ฎ๐—น-๐—ฆ๐—ฎ๐—ฎ๐—บ ๐—ถ๐˜๐˜‚? ๐—•๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฆ๐—”๐—ช ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ท๐—ฎ๐˜„๐—ฎ๐—ฏ: โ€œ๐—ž๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฎ๐—ปโ€. [๐—ฅ๐—ถ๐˜„๐—ฎ๐˜†๐—ฎ๐˜ ๐—ฎ๐—น-๐—•๐˜‚๐—ธ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ (๐Ÿฑ๐Ÿฒ๐Ÿด๐Ÿณ)]
Pakar kajian dan saintis telah menemukan bahan aktif dalam Habbatussauda yang dinamakan
1. CYSTINE
2. METHIONINE

Kedua-dua bahan aktif ini mampu membantu merawat masalah resdung.
Untuk maklumat lanjut klik link wasap dibawah ini

http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA

http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA

09/07/2021

๐—›๐—”๐—•๐—•๐—”๐—ง๐—จ๐—ฆ๐—ฆ๐—”๐—จ๐——๐—” ๐—ฆ๐—”๐—ก๐—š๐—”๐—ง ๐— ๐—จ๐—๐—”๐—ฅ๐—”๐—• ๐—จ๐—ก๐—ง๐—จ๐—ž ๐— ๐—˜๐—ก๐—œ๐—ก๐—š๐—ž๐—”๐—ง๐—ž๐—”๐—ก ๐—ฆ๐—œ๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—  ๐—œ๐— ๐—จ๐—ก๐—œ๐—ฆ๐—”๐—ฆ๐—œ ๐——๐—”๐—ก ๐—ž๐—˜๐—ฆ๐—œ๐—›๐—”๐—ง๐—”๐—ก ๐—•๐—”๐——๐—”๐—ก
Jika anda sering sakit kerongkong, batuk atau pedih ketika bernafas, berkemungkinan saluran pernafasan anda sedang dijangkiti virus atau bakteria.
Nasihat saya amallah makanan sunnah ini iaitu habbatussauda kerana telah banyak kajian bahawa habbatussauda mampu merawat dan melegakan salur pernafasan.
๐Ÿ’ฌIbnu Qayyim : berupaya memulihkan penyakit seperti , "bronchitis", masalah perut, kecacingan, masalah kulit seperti , sakit dan haid, menambah susu badan wanita (Buku Ibnu Qayyim "Medicine of the Prophet")
๐Ÿ’ฌDr Ahmad El-Qadi : mendapati mempertingkatkan daya tahan sakit #(immune system).
๐Ÿ’ฌProfessor G. Rietmuller : Bahan ekstrak Habbatussauda menunjukkan kesan amat positif terhadap sistem badan dan boleh digunakan sebagai "bio-regulator'. (Director of Institute Immunology, University of Munich, Germany)
Fungsi Utama:
โœ…Membersihkan saluran pernafasan dari kuman dan bakteria.
โœ…Menguatkan organ-organ penting
โœ…Melindungi paru paru
โœ…Melegakan radang
โœ…Melawan bakteria
โœ…Melegakan hidung sensitif dan tersumbat
โœ…Membantu alahan berkaitan pernafasan
Habbatus Sauda juga sesuai untuk:
๐Ÿ‘Menggalakkan rembesan Insulin.
๐Ÿ‘Melancarkan peredaran darah.
๐Ÿ‘Melegakan allergik habuk.
๐Ÿ‘Menghentikan 'inflammations' .
๐Ÿ‘Mengurangkan kesakitan dan bengkak.
๐Ÿ‘Meningkatkan penghasilan 'interferon' dan mempertahankan sel-sel biasa terhadap kesan kemusnahan sel oleh virus.
๐Ÿ‘Meningkatkan bilangan antibodi yang menghasilkan "B cells".
โœ…Rm25 semenanjung
โœ…Rm30 sabah sarawak
[Kesan Positif Seawal 3 Hari]
Untuk info lanjut sila hubungi kami dengan klik link wasap ini๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA

http://www.wasap.my/601119622910/HABBATUSSAUDA

07/07/2021

๐Ÿ‹Aroma buah LEMON dipercayai dapat membantu memberikan ketenangan serta keselesaan kepada si pemakai

๐Ÿง—Menariknya ia juga membantu untuk anda jadi lebih FOKUS

Dengan adanya kandungan aroma sitrus membuatkan anda jadi lebih fokus dan dapat memberi tumpuan sepenuhnya.

โ˜”๏ธ Jangan lupa bawa "MINYAK ANGIN BIDARA AROMATERAPI" dimana jua anda berada untuk memberi keselesaan buat anda dan keluarga



NAK FREE POSTAGE?? ๐Ÿšš
WHATSAPP KAMI SEKARANGโ—๏ธ

Want your business to be the top-listed Beauty Salon in Kubang Kerian?
Click here to claim your Sponsored Listing.

Category

Telephone

Address


Jalan Kubang Kerian
Kubang Kerian
16150