CHIA SEED Anaqah by Ameera Samat
Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from CHIA SEED Anaqah by Ameera Samat, Health/Beauty, Hospital Universiti Sains, Kubang Kerian.
Air kathira Anaqah. Setiap pembelian rm50 keatas berpeluang untuk dapat tiket bermalam di palace hatten, melaka 😉
*BELI, SELFIE DAN MENANG TIKET PERCUTIAN ROMANTIS KE HATTEN PALACE MELAKA BERSAMA PASANGAN*
Assalamualaikum Anaqah Lovers, ANAQAH HQ ada buat cabutan bertuah bagi mereka yang membuat *belian RM50 dan ke atas iaitu berupa *TIKET PERCUTIAN ROMANTIS DI HATTEN PALACE MELAKA
Best tak hadiah ni?
Mudah sahaja syaratnya. Anda hanya perlu
✅Membuat belian mana mana produk Anaqah yang bernilai RM50 dan ke atas.
✅Belian hendaklah bermula dari bulan NOVEMBER dan DISEMBER sahaja.
✅ Ambil gambar Resit atau Screenshoot Bukti transaksi anda
✅SELFIE bersama produk anda dengan syarat bagi Wanita Islam Wajib Menutup Aurat.
✅ Isi borang di sini
https://goo.gl/forms/mURdp53JMuQ1jZhF3
✅Hantar borang anda dengan bacaan Bismillahirrahmanirrahim.😀
Semoga BERJAYA!
Pernah dengar tak orang cakap 'Minda dan otak yang cergas bermula dari rumah'..
Jadi kita sebagai mommies mesti nak yang terbaik untuk anak2 kita.. So, mommies semua boleh bekalkan anak2 kita dengan minuman chiaseed untuk kecergasan otak dan badan mereka.
Tahukah mommies, Omega 3 dan Omega 6 yang terkandung dalam Chiaseed bagus untuk otak dan membantu memberi daya tumpuan sepanjang tempoh sesi pembelajaran anak2 kita.
Mommies jangan lupa shake2 je chiaseed dalam bekal air anak2 tu.. Mudah dan senangkan?
Hah, mommies takde Chiaseed lagi ye.. Meh order dengan Meera ya
www.wasap.my/60199705441
CHIASEED MERAWAT MASALAH SUKAR TIDUR MALAM
Tidur yang cukup amat penting pada tubuh badan, ini kerana ia membantu dalam proses merehatkan diri setelah seharian penat bekerja. Manakala tidur yang baik adalah selama 6 – 8 jam sehari bagi dewasa dan tidur pada waktu malam yang panjang.
Namun begitu, ada juga sesetengah dari kita yang mempunyai kes**aran untuk melelapkan mata, walau telah beberapa lama baring di atas katil. Ianya akan memberikan sedikit masalah pada individu terbabit, yang mungkin mengganggu prestasi kerja pada kemudian hari.
Kajian menunjukkan, mereka yang mengalami kekurangan kalsium dan magnesium biasanya mengalami masalah s**ar tidur dan tidur tak lena. Tahukah anda, Chiaseed mengandungi :
👉 5 KALI GANDA KALSIUM lebih dari susu
👉 15 KALI GANDA MAGNESIUM dari brokoli
Dengan mengamalkan CHIASEED, ia dapat bantu membekalkan keperluan kalsium dan magnesium kepada tubuh badan anda.
Nak cuba? pm sekarang ⤵
www.wasap.my/60199705441
20/04/2018
Kolestrol "Tak kot, saya muda lagi lah"
Kolestrol "Taklah saya kurus, mana ada"
Kolestrol tinggi berpunca dari
♦️Makanan berlemak dan berminyak.
♦️Obesiti atau berat tubuh berlebihan.
♦️Tak bersenam
♦️Umur bertambah mulai umur 20 tahun
♦️Keturunan
Gejala awal kolesterol tinggi di dalam tubuh memang seringkali diabaikan kalau seseorang belum “benar-benar sakit”, dan kelalaian dalam pencegahan di awal boleh menyebabkan kerugian yang sangat besar di kemudian hari.
Tidak ada salahnya melakukan pemeriksaan rutin darah setiap tahun atau beberapa tahun sekali tergantung dari tingkat risiko yang dimiliki oleh seseorang, misalnya orang yang sering memakan makanan laut, penderita obesiti, memiliki orang tua pengidap kolesterol tinggi, perokok berat harus lebih rutin melakukan pemeriksaan kolesterol supaya dapat dilakukan langkah-langkah penyembuhan lebih awal.
Jadi, Jom Ikhtiar sihat dengan makanan organik Anaqah Chia Seed yang kaya Omega 3 dan 6, serat, kalsium dan protein. Kombinasi ini membantu menurunkan kolestrol tidak baik (LDL) dan meningkatkan HDL.
NAK TURUNKAN BERAT BADAN , PASTI TAK AKAN BERJAYA
(kalau air yang diambil seharian tidak mencukupi)
Tahukah anda 70% daripada badan kita adalah dipenuhi dengan air? Jadi, dengan hanya 2-3 gelas tidaklah mencukupi. Paling kurang ialah 8 gelas besar sehari.
Ada juga kajian menunjukkan mestilah mengikut berat badan. Contohnya, setiap 25kg berat anda memerlukan 1 liter air, bermakna jika berat 60kg memerlukan 2.4 liter air!
Jika di amalkan bersama chia seed . Anda pasti dapat lebih baik lagi . Chia seed mampu mengawal keinginan pengambilan makanan berat. Bila amal dengan konsisten ia akan membuat anda rasa kenyang & secara tak langsung kawal berat badan anda untuk kurus 😍
18/04/2018
Wajib ada kat rumah dua beradik ni 😁😁😁
18/04/2018
Nak beli chiaseed jangan sebarang ye korang. Sebab, tak semua kualiti chiaseed di pasaran sama.
Jadinya, pilihlah yang betul-betul berkualiti. Macam Anaqah Chiaseed lah. Siap ada 7 sijil yang diiktiraf.
Meh baca. Risiko yang mungkin kita hadapi kalau tersilap memilih chia seed yang tidak berkualiti.
Antaranya:
🔹Kekejangan perut,
🔹Keradangan pada usus,
🔹Cirit birit malah boleh muntah di sebabkan KEWUJUDAN bakteria terutama SALMONELLA SP pada biji chia kerana tidak melalui proses heat treated dengan baik.
Disebabkan itulah, biji chia ni banyak berada di MEXICO kerana hanya suhu di negara sana sahaja yang sesuai untuk tanam biji chia.
Jadi sebagai langkah TERBAIK dari ANAQAH, pada 9 NOVEMBER 2016 pihak Anaqah telah menghantar Sample di makmal ujikaji membuktikan bahawa ACS bebas dari
Bakteria:
❎ Salmonella spp
❎ Bascillius cereus
❎ Staphylococcus aures
❎ Listeri monocytogenes
❎ Costridium perfringen
Dan bebas dari bahan kimia seperti ARSENIC, CARDIUM dan MERCURY.
Report makmal telah di terima dah mereka mengesahkan bahawa ANAQAH CHIASEED SAVE FOR HUMAN CONSUMPTION.
Sharing is caring😉
21/02/2018
Mak2 tengah buat ape tu?
Ada yang tengah murung nak masak apa kat anak petang ni tak?
Alahai susahnya ada anak yang pilih makanan kan. Lagi lagi yang liat sangat nak makan sayur, lepas tu asyik makan makanan ringan yang banyak MSG tu je.
Apa kata masukkan Anaqah Arabic Gum sesudu dalam susu anak tu. Dah la prebiotik tinggi, makanan sunnah dari Sudan yang menguatkan sistem imun badan.
Melegakan sakit tekak dan merawat sembelit sebab tak s**a makan sayur tu.
Ada yang nak cuba tak? Berkhasiat. Mak2 tak nampak tapi hasilnya akan perasan nanti. Cubalah 😊
15/02/2018
Promosi promosii
Hapoy chinese new year guys!!! 😊
Click here to claim your Sponsored Listing.
Category
Telephone
Website
Address
Hospital Universiti Sains
Kubang Kerian
16150